A reiki

 


reiki1

A reiki Japánban született. Usui Mikao (1865-1926) az 1920-as években alapította a Reiki terápiát. Ebben az időben alig több mint néhány száz reiki gyakorló volt Japánban, beleértve azt a néhány japán tengerésztisztet is, akik a reiki fő támogatói voltak.
Elvesztve a háborút, melyet az USA megszállása követett, a teljes elnyugatiasodás kisöpörte a reikit a közéletből. A japán emberek elvesztették a bizalmukat a tradícióban is.

A Reikit a II. világháború előtt három évvel mutatták be Hawaii-on. Ez a nyugati reiki gyorsan szétterjedt a világban 1980-ban, mikor az emberek áhítoztak a gyógyításról. Ezekben a napokban, több mint 6 millió ember hálás a reiki használatáért a világon.


reiki2

A Reiki egyetemes, tehát isteni életenergia. Kizárólag az emberi, állati és növényi egészség megőrzését szolgálja.

Az élet-energia, intelligens, pontosan tudja, hol a baj a beteg szervezetében. Oda áramlik, ahol szükség van rá, így, fájdalomcsökkentő, teljesítményfoko­zó hatású. Használ lelki problémák esetén is, megnyugtat, kiegyensúlyoz, harmonizál, fokozza a teherbíró képességet a stresszel és minden megpróbáltatással szemben, serkenti a szellemi képességeket, tanulást és a memóriát.


reiki3

Az Univerzális energiával kapcsolatba kerülvén a testünkben lévő blokkolt területek energiával telítődnek.  Ennek az “érzete” a fizikai szinten mele­gedés formájában keletkezhet.

A blokkok feloldásával megindulnak a test tisztulási folyamatai is, amelyet speciális méregtelenítési módszerekkel tovább fokozhatunk. Ekkor a testünk, mint a lélek megtisztult temploma alkalmassá válik az univerzális életenergia mélyebb befogadására, elősegítve minden szinten a fejlődési folyamatokat. Az „Ép testben, ép lélek” mondás nagyon ismerős lehet.

reiki4 

Vissza az oldal elejére